The Most Important Thing Illuminated: Uncommon Sense for the Thoughtful Investor

Kun Warren Buffett kommentoi kirjaa sanoin: “This is that rarity, a useful book“, on kyseessä oltava äärimmäisen hyvä teos. Ja niinhän The Most Important Thing Illuminated onkin. Howard Marks on onnistunut tiivistämään kaiken olennaisen sijoittamisesta 226 sivuun. Lisämausteensa tähän uusittuun painokseen tuovat Christopher C. Davisin, Joel Greenblattin, Paul Johnsonin ja Seth A. Klarmanin kommentit. Nimekäs kopla tuokin.

Oaktree Capital Managementin perustaja Marks esittelee kirjassaan tärkeitä sijoittamiseen liittyviä konsepteja, joihin lukeutuvat mm. “second-level thinking”, hinnan ja arvon välinen suhde, sekä defensiivinen sijoittaminen. Oaktree Capitalin sijoitusstrategia painottuukin juuri defensiivisen sijoittamisen puolelle. Yhtiön tarkoituksena ei ole maksimoida voittoja nousukausien aikana, vaan ylisuorittaa haasteellisemmissa markkinatilanteissa.

Kirja rakentuu Marksin vuosien saatossa Oaktree Capitalin asiakkaille kirjoittamien muistioiden ympärille. Vaikka osa muistioista onkin jo vuosia tai vuosikymmeniä sitten kirjoitettu, on niiden sisältö ajankohtaista vielä tänäkin päivänä.

Yksi kirjan tärkeimmistä opetuksista sopii täydellisesti tähän hetkeen. Emme voi ikinä tietää varmaksi tietää, mitä edessämme tulee olemaan, mutta nykyhetken ymmärtäminen auttaa valmistautumaan paremmin myös tulevaan. Tärkeintä on välttää pahimmat sudenkuopat. Sijoittajan ei tarvitse tehdä kauhean montaa asiaa oikein, mikäli onnistuu välttämään isoimmat virheet.

The Most Important Thing Illuminated on tiivis ja helposti luettava paketti, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin sijoittajille. Yksiin kansiin mahtuu 21 asiaa, joita Marks pitää kaikkein tärkeimpinä sijoittamiseen liittyen. Jos luet yhden sijoittamista käsittelevän kirjan elinaikanasi, valitse tämä.

The Most Important Thing Illuminated
  • Sisältö
  • Hyödyllisyys
  • Mielenkiintoisuus
  • Helppolukuisuus
4.5

Kirjoittanut: Howard Marks

Julkaistu: 2013

Sivumäärä: 226

Genre: non-fiction / business / sijoittaminen

Hinta: 23,70 € (Adlibris)