#pannukahvit N:o 26 – Sijoituspodcastien maailma

Olen podcastien suurkuluttaja, joten käytän työmatkat, lenkit ja siirtymät paikasta toiseen hyödyksi kuuntelemalla sijoitusaiheisia podcasteja. Etenkään suomalaisia sijoituspodcasteja ei aivan liiaksi asti ole, mutta käyn nyt läpi suosikkini ja annan muutaman vinkin mielenkiintoisista jaksoista.


#rahapodi

Nordnetin Miikka Luukkosen ja Martin Paasin vetämää #rahapodia ei voi sivuuttaa tämän genren podcasteista puhuttaessa. Suomen parhaaksikin valittu podcast sisältää huumoria ja asiaa sopivassa suhteessa. Aiheet ovat monipuolisia ja usein podcastia täydentää mielenkiintoinen vieras. Tässä vielä muutama jaksosuositus:

Pörssivetoja peliguru Vuoksenmaan opein | #rahapodi 167

Etenkin näin vanhan urheiluvedonlyöjän näkökulmasta tämä oli erittäin mielenkiintoinen jakso. Vierailevana tähtenä toimii Jorma Vuoksenmaa, joka on yksi Suomen tunnetuimmista urheiluvedonlyöjistä. Jaksossa käsitellään mm. urheiluvedonlyönnin ja sijoittamisen yhtäläisyyksiä sekä Jorman vinkkejä voitokkaaseen sijoittamiseen.

Salkunhoitaja on kuollut – eläköön Digi-Buffett! | #rahapodi 114

Jaksossa puretaan Warren Buffettin sijoitusstrategia atomeiksi ja pohditaan, miten Warren Buffett (ja satumaiset tuotot) voitaisiin digitalisoida.

Vieraana pokeri- ja pörssihai Aki Pyysing | #rahapodi 104

Pokeriammattilainen ja sijoittaja Aki Pyysing on mielenkiintoinen persoona, ja mielenkiintoinen on myös #rahapodi-jakso, jossa hän on vieraana. Jaksossa puhetta mm. Akin pörssikokemuksista ja small cap -yhtiöistä.

Suuri osake vs. rahasto -battle | #rahapodi 99

Viimeisimpänä nostan esiin Jukka Oksaharjun ja Martin Paasin suuren battlen #rahapodin jaksossa 99. Jaksossa käydään kiivas taistelu ETF-rahastojen ja osakepoiminnan välillä. Kumpi vie lopulta voiton?


Pörssipäivä

Ylen tuottama Pörssipäivä on tunnin mittainen paketti täyttä asiaa. Mikko Jylhä häärää toimittajan roolissa yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Jaksoissa ruoditaan läpi ajankohtaisia puheenaiheita sijoitusmaailmaan liittyen. Tässä muutama erinomainen valinta:

Pörssipäivän kirjakerho | 14.5.2019

Ekonomisti Mika Hyttisen, Aktian pääekonomisti Heidi Schaumanin ja Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilénin tähdittämä jakso käy läpi vieraiden valitsemia kirjasuosituksia. Ainakin allekirjoittaneelle kyseisestä jaksosta tarttui matkaan pari hyvää kirjavinkkiä!

Miten valita itselle sopiva sijoitusstrategia? | 19.3.2019

Jos mietit vielä itsellesi sopivaa sijoitusstrategiaa, kuuntele tämä jakso! Vieraana sijoittaja ja sijoituskirjailija Jarkko Aho (Random Walker) ja ekonomisti Mika Hyttinen. Jaksossa käydään läpi eri sijoitusstrategioita arvo- ja laatusijoittamisesta indeksisijoittamiseen ja pienyhtiöstrategioihin.

Sijoittajavieraina Tomi Lahti ja Kimmo Matikainen | 11.12.2018

Livetwiiteistään tunnettu Tomi Lahti ja ex-meklari Kimmo Matikainen käsittelevät jaksossa omia sijoitustyylejään. Tomi luottaa osakepoimintaan, kun taas Kimmo käy kauppaa aktiivisesti velkavipua ja momentum-strategiaa hyödyntäen.


inderesPodi

Analyysiyhtiö Inderesin inderesPodi on hieman tuoreempi, mutta varsin tervetullut lisä sijoitusaiheisten podcastien markkinoille. Tässä muutama jaksovinkki:

Sijoituspalveluyhtiöt sijoituskohteena | inderesPodi jakso 45

Sijoituspalveluyhtiöiden markkinaa ei välttämättä heti uskoisi kasvualaksi, mutta inderesPodin jakso 45 kumoaa tuon harhaluulon. Erittäin kattava paketti toimialasta sijoituskohteena ja Helsingin pörssin sijoituspalveluyhtiöiden tulevaisuuden näkymistä.

Sijoittamisen haasteet | inderesPodi jakso 37

Tätä suosittelen jokaiselle aloittelevalle (ja miksei hieman kokeneemmallekkin) sijoittajalle. Jaksossa käydään läpi sijoittamiseen liittyviä haasteita ja syitä sille, miksi sijoittaminen ei loppupeleissä olekaan kovin helppoa.

Arvonmääritysmenetelmät | inderesPodi jakso 18

Jos olet miettinyt, että miten ihmeessä sijoituskohteiden arvonmääritys tapahtuu, kuuntele tämä! Jaksossa käydään läpi yleisimpiä arvonmääritysmenetelmiä ja niissä piileviä sudenkuoppia.


Tämä kolmikko on ehkäpä se tunnetuin, mutta sijoituspodcastien maailmasta löytyvät myös mm. Nordean Sijoituspodi, SalkunRakentaja-podi, Julia Thurenin Melkein kaikki rahasta ja Mimmit sijoittaa -podcast. Kuunneltavaa siis riittää, mutta mielelläni kuulisin tällä markkinalla lisääkin uusia ääniä!