Mikään ei ole lyhyempi kuin Suomen kesä. Ihan kuin olisin vasta eilen kirjoittanut kolmisen kuukautta sitten julkaistun postauksen, jossa julistin, että vielä on kesää jäljellä. Noh, ei ole enää! Helteet ovat vaihtuneet suorastaan arktisiin olosuhteisiin ja on jälleen aika tarkastella edellisen vuosineljänneksen saavutuksia.

Kesällä tuli otettua vähän rennommin, mikä näkyi myös aktiivisuuden määrässä. Kolmen kuukauden aikana tuli näpyteltyä 10 uutta blogikirjoitusta, askeleet jäivät keskimäärin 5 200 kappaleeseen päivässä ja kirjojakin tuli luettua vain neljä kappaletta edellisen vuosineljänneksen kahdeksaan verrattuna.

Otetaan jälleen pieni katsaus vuodenvaihteessa tekemieni uudenvuodenlupausten edistymiseen:

  1. Blogitekstien kirjoittaminen jatkuu. Vuosineljännes piti sisällään 10 uutta blogikirjoitusta. Se tarkoittaa, että yhdeksän kuukauden aikana olen näpytellyt yhteensä 37 julkaisun ja 29 300 sanan edestä tekstiä blogiini. Viimeisten kolmen kuukauden ajanjaksolla ylivoimaisesti suosituin kirjoitukseni oli yhteistyössä Sijoitusasunnot.comin Anttoni Kerkkosen kanssa tehty Asuntosijoittaminen for Dummies. Myös rakkaasta avopuolisostani kertonut teksti keräsi kiitettävästi näyttökertoja. Sijoittaminen for Dummies -sarjasta erityisesti verotusta käsittelevä kirjoitukseni herätti kiinnostusta lukijoissa. Hyvänä idealähteenä aiemminkin toiminut kuuma suihku teki jälleen tehtävänsä, kun uusi Volavartti-haastattelusarja sai alkunsa syyskuun lopulla.
  2. Sijoituspalvelututkinnon (APV1) suorittaminen. Tämä tavoite tuli hoidettua maaliin jo 25.5., mutta oppiminen ei lopu ikinä. Kehitän ammatillista osaamistani jatkuvasti seuraamalla sijoitusmarkkinan käänteitä aktiivisesti, lukemalla alan kirjallisuutta, kuuntelemalla talouspodcasteja ja imemällä itseeni tietoa pesusienen tavoin.
  3. Kirjahyllyn toistaiseksi lukemattomien kirjojen ahmiminen vuoden aikana parhaani mukaan. Numeroiden valossa joudun antamaan negatiivisen tulosvaroituksen, sillä 25 kirjan epävirallinen vuositavoite ei tällä vauhdilla olekaan niin itsestäänselvyys kuin vielä alkuvuodesta kuvittelin. Onneksi laatu korvasi tällä(kin) kertaa määrän. Lukemieni kirjojen joukkoon lukeutui yksi parhaista ikinä lukemistani kirjoista, Chris Vossin Never Split The Difference, jota voisi pitää neuvottelutaitojen Raamattuna. Annie Duken Thinking in Bets ja Risto Siilasmaan Paranoidi optimisti olivat myös loistavia, eikä Karo Hämäläisen, Jukka Oksaharjun ja Random Walkerin Pikkugurukaan huono ollut!
  4. Vähemmän stressiä, enemmän elämästä nauttimista. Voi kun tämä olisi niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. Aika on tällä hetkellä tärkein resurssini, mutta samalla juuri siitä on eniten pulaa. Päivätyöt, blogi, viikottainen uutiskirje, Sijoittaminen for Dummies -Instagram-tili ja oman henkilöbrändin rakentaminen somessa vievät leijonanosan vuorokauden tunneista. Onneksi nautin siitä, mitä teen! Kesä oli kiireinen, mutta muutamat pienet irtiotot arjen säpinästä auttoivat jaksamaan. Kohokohtiin lukeutui mm. Helsingissä vietetty yhteinen synttäriviikonloppu Alinan kanssa idyllisessä Lilla Robertsissa yöpyen. Kesäloman pituus jäi tällä erää yhteen viikkoon, kun kaksi lomaviikkoa tuli tuhlattua jo toukokuussa New Yorkin reissuun.
  5. 350 lihatonta päivää vuonna 2019. Tässä on toinen negarin paikka. Edelleenkään liha ei minua erityisesti houkuttele ja ruokavalioni koostuu pääosin kasvipohjaisista tuotteista, mutta muutama nugetti tai lihaa sisältävä hampurilainen on silloin tällöin tullut syötyä. Olen kuitenkin ilolla seurannut uusien ja entistä maukkaampien kasvipohjaisten vaihtoehtojen lisääntymistä kauppojen hyllyillä. Lihalle löytyy tällä hetkellä monia erinomaisia (ja jopa paremman makuisia) vaihtoehtoja, joten voin varmasti hyvillä mielin luopua ennemmin tai myöhemmin lihasta aivan kokonaan.

Blogini sai kesän aikana uudistetun ilmeen, kun vaihdoin fontin enemmän omaa silmääni miellyttäväksi ja hienosäädin etusivun ulkoasua. Sisällön osalta uutuutena tuli Sijoittaminen for Dummies -tili Instagramiin, jossa julkaisen Sijoittaminen for Dummies -tekstieni kohokohtia muutaman mankelin läpi vedetyssä, hyvin tiivistetyssä muodossa.

Yksi kesän yllättävimmistä hetkistä koitti elokuussa, kun sain kunnian esitellä Talouselämä-lehdelle salkkuani ja sijoitusstrategiaani. Lyhyt haastattelu julkaistiin Talouselämän numerossa 27/2019 ja lehden nettisivuilla. En ollut aiemmin salkkuni sisältöä sen tarkemmin esitellytkään, joten päädyin näpyttelemään jutusta laajemman tekstin myös blogiini.

Kun aika ei tunnu riittävän kaikkeen, mitä haluaisi tehdä, on karsittava jostain. Itse olen valitettavasti karsinut sieltä, mistä ei missään nimessä saisi karsia. Liikunta ja urheilu ovat olennainen osa elämääni, mutta ne ovat viime aikoina jääneet suorastaan hävettävän vähiin. Aivan ensimmäisen vuosineljänneksen kaltaisiin farssilukemiin ei sentään ole tiputtu, mutta kolmannen vuosineljänneksen 5 203 askelta päivässä kertoo kaiken siitä, miten vähän kengänpohjia on viime aikoina tullut kulutettua. Tilanteeseen on kuitenkin tulossa hieman piristystä, sillä ilmoittauduin (vihdoin) mukaan pankkimme viikoittaisille salibandyvuoroille.

Viime vuosi oli mahtava, ja tavoitteenani oli tehdä tästä vuodesta vielä hienompi. Jos muistelen elämääni vielä pari vuotta sitten ja vertaan sitä nykyhetkeen, voin helposti todeta, että blogini ja kaikki siihen liittyvä oheistoiminta ja niiden tuomat mahdollisuudet (ja Alina!!! ♥ ) ovat antaneet elämälleni aivan uuden merkityksen. Paljon mielenkiintoisia aihioita odottelee jo suunnittelupöydällä, joten hienoja hetkiä riittää varmasti vielä tulevaisuuteenkin!

Tässä blogissa esitetyt mielipiteet ovat omiani, eivätkä edusta työnantajani Nordnetin kantaa.