Start with Why

Simon Sinekin sanoin: "Working hard for something we don't care about is called stress: Working hard for something we love is called passion". Kuukaudet ovat vierineet salamannopeasti ja kuin huomaamatta edessäni on jo kymmenes blogikirjoitukseni. On aika pysähtyä hetkeksi miettimään tarkemmin blogini tarkoitusta.

Olin jo vuosia leikitellyt päässäni ajatuksella, että alkaisin jonakin päivänä kirjoittamaan blogia kiinnostuksen kohteistani. Ainoaksi esteeksi muodostuivat omat ajatukseni. Mietin liikaa sitä, mitä muut ajattelisivat, tai etten olisi tarpeeksi fiksu tähän hommaan. Seurasin suurella mielenkiinnolla mm. OsakeKeisarin, Osinkokuninkaan, Mika Koiviston, Harri Riihimäen ja kumppanien sijoitusaiheisia blogeja, mutta en uskaltanut itse lähteä leikkiin mukaan. Katsoin sivusta, kun Roni Arvonen brändäsi itsensä kiinteistönvälitysalan huipulle, Inderesin "nuoret geelitukat" tekivät upeaa työtä osakeanalyysin parissa ja Nordnetin Martin Paasi ja Miikka Luukkonen lisäsivät onnistuneesti ripauksen huumoria sijoittamisen joukkoon huippusuositussa #rahapodi -podcastissaan. 

Tänä kesänä onneksi ymmärsin, että vain minä voin seurata intohimojani, vain minä voin tehdä unelmistani totta. Miksi välittäisin mitä muut ajattelevat, jos voin tehdä asioita, joista pidän ja jotka lisäävät omaa hyvinvointiani. Ja jos voin tuomalla ajatuksiani julki auttaa edes yhtä ihmistä lisäkseni, niin aina vain parempi. Sijoittaminen on aihe, josta ainakin kuvittelen nuoresta iästäni huolimatta jotain ymmärtäväni. Olen saanut monia ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta ja pääsemään alkuun matkallaan kohti vaurautta. Siitä inspiroituneena loin Sijoittaminen for Dummies -artikkelisarjan, josta toivon olevan hyötyä mahdollisimman monelle polun alkupäässä olevalle sijoittajan alulle.

Mielestäni jokaisen tulisi pysähtyä säännöllisesti pohtimaan, miksi tekee juuri niitä asioita, joita tekee. Kaikki ne asiat, joihin ei liity intohimoa tai muuta selkeää tarkoitusta, tulisi minimoida. Mitä enemmän teet asioita, joista nautit, sen paremmin voit ja sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on menestyä. Vaikka työmääräni onkin blogin kirjoittamisen ja muun itsensä kehittämisen myötä huomattavasti lisääntynyt, se ei lainkaan tunnu siltä. Päinvastoin. On äärimmäisen rentouttavaa ja vapauttavaa vielä työpäivien jälkeenkin heittäytyä omien intohimojensa pariin.

Miksi nouset sängystä ylös joka päivä? Miksi lähdet töihin? Miksi olet onnellinen, miksi et? Miksi jokin asia tekee sinut iloiseksi, miksi jokin surulliseksi? Väitän, että näihin kysymyksiin vastaukset löytämällä ja niihin huomiota kiinnittämällä jokainen voi parantaa elämänlaatuaan ja saada enemmän hyvinvointia lisääviä asioita aikaiseksi. Mitä ikinä teetkin, aloita simppelillä kysymyksellä: miksi? Mikä on tarkoitus kyseisten tekojen takana?

Elämä ei ole kuin videopeli. Emme saa toista mahdollisuutta, jos hukkaamme ensimmäisen keskittymällä epäolennaisuuksiin.