Irtisanouduin tänään. Olo on helpottunut, mutta haikea. Yksi aikakausi tulee päätökseensä, toinen saa pian alkunsa. Jännittää, mutta samalla en voi olla hymyilemättä ajatellessani uusia haasteita.

Liedon Säästöpankki oli ensimmäinen kosketukseni finanssialalla työskentelyyn. Olin onnekas, sillä en joutunut olemaan päivääkään työttömänä, kun hyppäsin suoraan koulunpenkiltä pankkiin hommiin. Tai oikeastaan kesken koulun, sillä suoritin viimeisen työharjoitteluni Liedon Säästöpankissa, ja sille tielle sitten hetkeksi jäätiinkin.

Kahteen vuoteen mahtui paljon tapahtumia. Iloa ja surua. Onnistumisia ja epäonnistumisia. Välillä tarvittiin enemmän psykologin taitoja kuin talousosaamista. Hienoimpia olivat kuitenkin ne hetket, jolloin iloittiin yhdessä asiakkaiden kanssa täydellisen ratkaisun löytymistä. Sitä tunnetta ei voita mikään.

Tästä matkasta jää työkokemuksen lisäksi käteen nippu hyviä ystäviä. Sparrasimme toisiamme, jaoimme ideoita ja venyimme yhdessä parempiin suorituksiin. Toista ei koskaan jätetty pulaan. Monista kollegoista tuli pian ystäviä työn ulkopuolellakin. Yhteistyö heidän kanssaan jatkuu varmasti tulevaisuudessakin, vaikka tiemme työn puolesta pian erkanevatkin.

Elämässä parasta on se, että koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Sen sain itsekin jälleen kerran kokea. Yhtäkkiä edessäni oli tilaisuus, josta en voinut kieltäytyä. Tulevat haasteet vaativat paljon kovaa työtä, mutta en epäröi ottaa tätä askelta eteenpäin. Sisälläni kytee valtava palo kehittää itseäni ja tehdä työkseni sitä, mistä sytyn. Minulla on vihdoin loistava mahdollisuus näyttää kynteni ja sen, mihin parhaimmillani pystyn.

Uusi vuosikymmen, uudet kujeet. Uusi työ tarkoittaa myös uutta sijaintia, sillä 9.1. alkaen levitän sijoittamisen ilosanomaa maailmalle Helsingistä käsin. Ainakin puoli vuotta olen VR:n armoilla suhatessani Turku-Helsinki-Turku -reittiä, mutta sen jälkeen tarkoituksena olisi asettua Helsinkiin pysyvämminkin.

Kiitos Liedon Säästöpankki, kiitos rakkaat työkaverit! Nyt on kuitenkin aika antaa unelmille siivet ja suunnata kohti uusia haasteita. Päätös on varmasti oikea, mutta lopputuloksen näyttää vain aika!